Wild (plukken) in het Westland

Wat is het Westland toch rijk.

Rijk aan wilde producten, en dan niet alleen wilde dieren zoals in dit geval de ganzen die in overvloed vanwege overlast geschoten moeten worden en dus ook veelvuldig in ons restaurant gebruikt worden. Maar ook zeker erg veel plantjes, bloemen en kruiden die we regelmatig plukken.

2015-04-15 15.27.41

Paardenbloemen staan nu volop in de bloei en daar maken wij zeker gebruik van,

2015-04-16 19.12.13

2015-04-17 18.55.33

niet alleen de bloem om sorbetijs van te maken.

Maar ook zeker het blad om in combinatie met brandneteltoppen en wilde rucola een pesto van te maken.

2015-04-17 16.01.24

Paardenbloemenblad, ook wel molsla genoemd bij onze zuiderburen kan je het zelfs op de markt vinden. Vaak dan een blanke variant want als je paardenbloem net als witlof afdekt word het een geel wit blad. Ook hierbij geldt dat het jonge kleine blad het minst bitter is.

2015-04-17 16.01.20

Brandneteltoppen. Waarom de toppen? het jonge blad is wat zachter en zit toch de meeste smaak aan.

2015-04-17 16.01.15

Wilde rucola.

2015-04-17 17.38.08

Het resultaat is een knalgroene super kruidige smaakvolle pesto.

2015-04-24 19.43.27

Zuring groeit zelfs op onze eigenparkeerplaats tussen de stenen.

2015-04-18 12.34.09

En kamille is in overvloed door het hele Westland te vinden. De kamille gebruik ik om siroop, sorbetijs, likeur, merengues etc te makken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s